Kullanışlı bir Soyunma Odası Yapmak İçin 7 Altın Kural

Kullanışlı bir Soyunma Odası Yapmak İçin 7 Altın Kural
9 Haziran 2018 tarihinde eklendi, 1.758 kez okundu.

Kullanışlı bir Soyunma Odası Yapmak İçin 7 Altın Kural

Kullanışlı, rahat ve ihtiyaçlarınız karşılayacak tarzda bir giyinme odasına sahip olmak için soyunma odanızı tasarlarken birçok konuda çok dikkatli olmalısınız.

Giyinme odası kavramı hayatımıza yeni girmekle beraber, günümüzde metrekare açısından ideal evlerde sıkça kullanılmaktadır.Giyinme odasına sahip olmak her zaman için kıyafetlerimizin düzenli ve kolay ulaşılabilir olacağı anlamına gelmez. Giyinme odasını en ideal şekilde kullanabilmek için bazı önemli kurallar vardır. Yeni bir oda tasarlarken veya seçerken dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlamak, sonraki zamanlar için sizi rahat ettirir.

Küçük Bir Odanın Tamamını ya da Büyük Bir Odanın Geniş Bir Kısmını Ayırın

Kullanışlı bir giyinme odasına sahip olmak için aslında büyük alandan çok, doğru tasarlanmış odalar gerekmektedir. Küçük bir alana bile ihtiyaca yönelik, doğru bir planlama ile çok fazla eşya sığdırılabilir.Giyinme odası oluştururken, odanın büyüklüğünden bağımsız olarak hiç ölü alan bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Alanı büyütmek ve daha kullanışlı hale getirmek için, raflardan, çekmecelerden, askılardan faydalanmak çok önemlidir.

İstediğiniz Tarza Ve Renk Yelpazesine Karar Verin

Giyinme odası tasarlarken, kendinizi iyi hissedeceğiniz ve rahat edeceğiniz tarzları seçmelisiniz. Yatak odanız ile uyumlu bir giyinme odasını seçmek kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. Genelde parlak mobilyalar seçmek yerine daha masif ve doğal tercihlere yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tarz mobilyalar eşyalarınızın daha sağlıklı ve uzun süre saklanmasını sağlar. Renk seçimi sırasında da mutlaka dikkatli olmalısınız. Özellikle beyaz ya da beyaza yakın açık tonları seçmeniz, hem kıyafetlerinizi denerken, seçerken sizlere daha çok yardımcı olacaktır. Ayrıca mutlaka tek renk seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Yeteri Kadar Dolap ve Raf Yerleştirin

Katlanarak saklanan kıyafetleriniz, mevsime uygun olmayanlar, ayakkabılar ya da takı gibi çekmece ve raflara ihtiyaç duyan eşyalar için, uygun ve ihtiyaca göre raf ile dolap kullanmalısınız. Ceket, palto, elbise gibi uzun asılması gereken giysileriniz için farklı alanlar; gömlek, ceket gibi askı boyu daha kısa olan kıyafetleriniz için ise çift katlı dolaplar ve alanlar kullanabilirsiniz. T-shirt, kazak, triko gibi asmak yerine katlayarak saklayabildiğiniz eşyalarınız için doğru raf alanlarını ayarlamalısınız.

Aydınlatmaya Dikkat

Giyinme odalarında gözden kaçan konulardan biri aydınlatmadır. Renk seçimlerinde ve kıyafetlerinizin tonlarını iyi tutturmak için aydınlık bir odaya ihtiyaç vardır. Giyinme odaları genelde penceresiz olur. Bu yüzden aydınlatma daha da önemli hale gelir.

Boy Aynası

Giyinme odasının altın kurallarından biri birden fazla sayıda boy aynası içermesidir. Giydiğiniz kıyafetlerin üzerinize yakışıp yakışmadığını her açıdan rahatça görebileceğiniz şekilde yerleştireceğiniz boy aynalarına ihtiyaç vardır.

Puf veya Koltuk

Giyinme odası yeterince büyük ise orta bölüme puf veya koltuk koyabilirsiniz. Koltuk veya puf seçerken çekmeceli olmasına dikkat ederseniz ayakkabı veya aksesuar gibi bazı eşyalarınız için yer yaratmış olursunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

*

Sayfa başına git
Yandex.Metrica